Reklamejam møder Simon Wooller

Reklamejam har haft æren af at tale med den altoverskyggende kreative og mega-prisvindende Simon Wooller, Executive Creative Director hos Halbye Kaag JWT. Læs, hvorfor australske Simon kom til Danmark, og hvad der skal til, hvis du vil have chancen i branchen. Som i øvrigt bliver mindre og mindre.

simon pic.png

Hvordan havnede du i reklamebranchen?
Jeg ville gerne gerne have et kreativt job. Jeg kunne se, at reklamerne på tv var sjove, så jeg tænkte "det er dét, jeg skal lave!". Og så lugtede reklamebranchen jo af noget, der gik stærkt, var spændende og smart. 

Fra 1995 til 2000 ca. var Danmark særligt cool inden for reklame. Det var der omkring, jeg kom til Danmark som udvekslingsstudent. Branchen var på sit højeste i Danmark, og jeg ville gerne ind på et mindre bureau, hvor der var knapt så meget 'system'. Jeg startede min karriere i dansk reklame hos Bates

'No Sugar. No Bull***'-kampagnen fra Saatchi & Saatchi - her som fuldbyrdet casevideo. Kampagnen rev en hulens masse priser hjem, bl.a. fik radiospottet 'Last Girl on the Dancefloor' guld i Cannes i 2008.


Hvad er det, du er særligt god til inden for dit fagområde? (fyr løs - glem Janteloven)
Jeg er god til at gøre komplicerede ting simple. Og at organisere.

Hvad driver dig til at lave reklame? 
Hverdagen varierer meget, og det er en spændende branche. Spændingen vil være svær at finde i andre jobs. Jeg er fuldstændig hooked på den her branche. Jeg elsker det. 

Printannonce fra Deep Blue-kampagnen for Quicksilver. Simon var kreativ direktør på kampagnen hos Saatchi & Saatchi. Art direction og copy er fra Rasmus Petersen og Lasse Bækbo HInke . 

Printannonce fra Deep Blue-kampagnen for Quicksilver. Simon var kreativ direktør på kampagnen hos Saatchi & Saatchi. Art direction og copy er fra Rasmus Petersen og Lasse Bækbo HInke

Udover dit job, hvad er så det sjoveste, du kan lide at lave?
At træne, løbe og spille guitar.


Hvad er den bedste/sjoveste oplevelse, du har haft i forbindelse med dit arbejde?
Jeg husker blandt andet en gang, jeg havde været med til at lancere en kampagne herhjemme, som fik stor succes. Kunden inviterede os derfor på middag hos dem til old school smørrebrød.

Kunden var en familieejet virksomhed, og efter middagen fortalte de os, at de simpelthen var så glade for kampagnen og dens succes. Havde den ikke haft effekt, havde de været nødt til at dreje nøglen om. 

Det er øjeblikke som disse, hvor du kan mærke, at dit arbejde gør en forskel. Dét er en god følelse.

3 radiospot for Scandlines fra Halbye Kaag (blandt undertegnedes absolut favorit-radiospots)

Der var også en anden oplevelse: Dengang, jeg blev inviteret til Worldwide Creative Board i Saatchi & Saatchi i New York. Vi var en 7-8 mand, og det var helt usædvanligt at være med som dansker. Jeg fik lov at snuse til toppen af reklamebranchen. Jeg fik set en flig af, hvordan det er at være på den allerøverste tinde af branchen i det store Saatchi-netværk.

Jeg kan huske, jeg kiggede med i en af de andres kalender. Hans dage var propfyldt med møder fra morgen til aften, og han havde over 200 rejsedage om året. Det ville jeg ikke bryde mig om, uanset lønnen.

Vi sad i et privat rum i Chrysler-bygningen med Picasso'er på væggene, som jeg svor, var ægte. Meget dyrt og fancy. Derfor var det sjovt at opleve, hvordan snakken om det kreative arbejde til forveksling lød som den hjemme på bureauet. 

Ambient for Kilroy travels. Af Saatchi & Saatchi Copenhagen. Kreativ direktør: SImon Wooller. AD og copy af Cliff Kagawa Holm og Silas Jansson. 

Ambient for Kilroy travels. Af Saatchi & Saatchi Copenhagen. Kreativ direktør: SImon Wooller. AD og copy af Cliff Kagawa Holm og Silas Jansson. 

Hvad er din danske yndlingskampagne?
Carslberg 'Vores Øl'. Den er fra 90'erne og var en af de mest populære i Danmark på det tidspunkt. Den vandt en del priser. Og jeg synes, vi kan være stolte af den. Den var for en af de bedste øl i verden, og filmen var nytænkende inden for dens kategori. Den fortæller noget om Danmark og danskerne. 
(se filmen her)

Funny print for Beef n' Reef. Art direction Thomas Ebbesen og Mathias Ambs-Thomsen. Copywriter og kreativ dir.  Simon Wooller ( Saatchi)

Funny print for Beef n' Reef. Art direction Thomas Ebbesen og Mathias Ambs-Thomsen. Copywriter og kreativ dir. Simon Wooller (Saatchi)

Hvordan forholder du dig, hvis en kunde ikke kan lide den idé, du er stensikker på, netop er den rigtige for kunden?
Du kan godt prøve at forklare kunden, hvorfor din idé er den rigtige og så videre. Men hvis du fornemmer, at kunden bare ikke er lige så begejstret som dig, bør du give op. Der er ingen pointe i at sælge noget, kunden dybest set ikke kan lide.

Det handler også om, at du skal vælge kunder, der matcher dit ambitionsniveau. Kunder, der vil det samme som dig. Og så skal du være ærlig. Alting bliver langt, langt lettere, hvis både bureau og kunde er ærlige overfor hinanden fra starten. 

For WWF af Saatchi & Saatchi. Kreativ direktør er Simon Wooller, og art direction og copy er fra  Cliff Kagawa Holm og Silas Jansson. 

For WWF af Saatchi & Saatchi. Kreativ direktør er Simon Wooller, og art direction og copy er fra Cliff Kagawa Holm og Silas Jansson. 

Er der én i branchen, vi bør holde særligt godt øje med i fremtiden?
Jeg vil ikke sætte navne på. Det sætter dem under et vist pres - og så er det unfair over for alle dem, jeg ikke nævner. 

Hvad drømmer du om, karrieremæssigt? At lave verdens største outdoor i karse? At vinde grand prix i Cannes?...
Jeg drømmer om, at vi hos Halbye Kaag havde større financielle midler. Det er bare sjovere at lave kreativt arbejde, hvis der er penge nok. Og så er jeg ikke helt tilfreds med sidste års kreative niveau hos Halbye. Vi er nødt til at arbejde endnu hårdere i år.

Det personlige mål for mig er at skabe en legendarisk case, som vll blive husket i mange, mange år for dens genialitet. Som fx AVIS "We Try Harder". 

Kampagnen 'Skru ned for solen, så skruer vi ned for Fetterlein' er lavet af Halbye Kaag med bl.a. Simon ved roret. En kampagne, som fik usædvanlig stor effekt. 

Hvad tror du, er en del af vejen til succes i branchen?
En ting, der kan gøre det svært at få succes er, hvis din arbejdsmoral ikke er høj nok. Dén kan det godt knibe lidt med hos Y-generationen, eller hvad det hedder, i dag.
Samtidig er det heller ikke blevet lettere at være kreativ i reklamebranchen i og med at rigtig, rigtig mange idéer jo allerede er lavet. Der bliver færre og færre 'big ideas'.
For det 3. er branchen blevet mindre. Konkurrencen er mere intens end nogensinde før, og det er blevet sværere at skabe succes.

Derfor er mit råd, at du er nødt til at være dedikeret. Virkelig! Og husk også tommelfingerreglen om, at det tager min. 10.000 timer med det samme slags arbejde, før du er rigtig god!


Fortæl én ting, verden ikke ved om dig:
Jeg spiller på 'lap steel', som er en slags country-guitar. Det var meget populært i 50'erne.


Mere Simon...

 • Simon startede sin danske reklame-karriere hos Bates. Derefter tæller listen BBDO, Saatchi & Saatchi og senest Halbye Kaag JWT som Executive Creative Director. 
   
 • Ifølge Simon selv, har han stort set arbejdet med alle de store kunder. Toyota, Nissan, Audi, Mazda, Coca Cola, Sprite, MTV og mange, mange, mange flere.
 • Simon sad som eneste dansker i juryen i Cannes 2013 (filmjuryen). Læs mere om dét her
   
 • Simons absolutte yndlingskampagne i hele verden er for Chrest Toothpaste 'You can say anything with a smile':