The uncle and the penis.

Når man mikser en skønsom trekant bestående af Copenhagen Pride, sexshoppen Lust og Uncle Grey, skal der nok komme noget saftigt ud i den anden ende.

I forbindelse med Copenhagen Pride d. 16.-21. august i år, har Uncle i samarbejde med Lust netop lavet et ur, som tæller ned til Copenhagen Pride. 

Klik ind på sitet Lust for Pride - men vær forberedt på 'stor-penis-i-face'-oplevelse.

Creativity Online bragte penis-uret i ovenstående censurerede udgave.
Klik på billedet for at se the real thing.

Det er senior art director Lukas Lund, art director Carl Angelo, kreativ direktør Thomas Ilum og Jimmy Blom, alle fra Uncle, som står bag ideen. Instruktør er Oliver Knauer, og det er Bacon, TeaSolutions og WM Creative Labs, der står for produktion.

Om optagelsen siger kreativ direktør, Thomas Ilum:

"We had to limit the team behind the camera to the camera guy, director, a creative and the talent's assistant. It takes a good assistant to do helicopter swings for one hour and fifteen minutes."'

Ifølge Thomas Ilum er der hverken brugt special effects eller mandlige Uncle-medarbejdere foran kameraet. Helikopterpropellens indehaver blev castet i sidste øjeblik, da det viste sig at være sværere end som så at finde et talent.

Læs, hvad Creativity Online skriver om uret.

Reklamejam synes, det er herligt. 
Hvad synes du?

Mindshares nye printannoncer for Børn, Unge & Sorg

Sidste år lød briefen fra Reklame For Alvor på, at lave en kampagne for den frivillige organisation, Børn, Unge & Sorg. Kampagnen skulle gøre det lettere og mindre tabubelagt at tale med børn og unge om døden.

For hvor god er DU til at spørge ind til en ven, veninde eller bekendt, som du ved, har mistet en far eller mor - eller som har udsigt til det?

Er du der faktisk, eller synes du - ligesom de fleste af os - at det er lettere at ignorere? Måske fordi du ikke vil få din ven til at græde. Eller fordi du tænker 'han har nok nogle tættere venner, han hellere vil tale med'. Eller fordi du ganske enkelt ikke aner, hvad du skal gøre eller sige.

Problemet er udbredt, og briefen var svær. Det blev dog SeLigeMig, der rendte med prisen for vinderkampagnen.
Se vinderkampagnen i Reklame For Alvor 2015

Men Børn, Unge & Sorg var også vilde med de ideer, Mindshare sendte ind. Derfor udkommer Børn, Unge & Sorg med de 2 følgende printannoncer fra Mindshare lige om lidt. 

Det er kreativ direktør i Mindshare, Kenneth Kaadtmann, der står bag strategien, mens det kreative team består af Anders Kure, Rikke Boas, Neela Wedage, Camilla Berlick og Kenneth Kaadtmann. Og fotografen er Magnus Ekstrøm. Også tak til de arbejdsomme modeller.

Hvor SeLigeMig bl.a. brugte humor i deres kampagne, bruger Mindshare billeder på de barske realiteter. Det er direkte billeder af døende forældre, men samtidig fortalt i børnehøjde.

Jeg vil enormt gerne høre din mening om ideen fra Mindshare? Hvad synes du? 

6 fra hverdagen

Uhmmmmm, det varmer mit tekstforfatterhjerte, når jeg ser en god gammeldags, velskrevet printannonce.

Nu er printannoncen fra Hi-Fi klubben ganske vist ikke spor gammeldags; den er spritny og optrådte for nyligt i mit Euroman. Jeg har længe været begejstret for Hi-Fi Klubbens velskrevne, humoristiske univers og deres tekster, der prædiker god lyd til danskerne.

Denne printannonce tilhører Hi-Fi klubbens nyeste kampagne 'Kære musik', som ikke længere entydigt går til kamp mod dårlig lyd, men snarere hylder musikken for det, den er: Altid tilstede og kold i røven over, hvad vi foretager os under dens tilstedeværelse.

Det er Marv (det tidl. Århuskontoret) der står bag:

Kan du ikke læse teksten, får du den her:

Kære musik

Du er ikke rigtig klog.

Ikke nok med at du har skabt optøjer, smadret hotelværelser, fået selv små piger til at tatovere sig og gifte kvinder til at kigge længselsfuldt efter liderlige popsangere i hobetal.
ikke nok med at du, med den uopdragne møgunge Wolfgang Mozart i spidsen, har bragt folket i affekt siden renæssancen og lad os heller ikke glemme balladen, da du voldtog selve den stolte amerikanske nationalsang, Star Spangled Banner, under en særlig komsammen i Woodstock i 1969, nej, ikke nok med det…

Med upassende rytmik og tung bas har du fået guldkæde- og hætteklædte møgunger til at danse i gaderne fra Bronx til Bogense, og selv en begravelse kan du ikke holde snitterne fra. 

Nej.

Nu er du også begyndt at fylde vores huse på trådløs vis. Ikke et rum går ram forbi, når du mageligt breder dig ud over samtlige kvadratmeter, med din kraftfulde lyd og din insisterende brugervenlighed. 

Åh musik. Du er ikke rigtig klog.
Vi elsker dig. 


Og så er der den her tossede annonce for Fuldkorn. Træner du i Fitness World, har du med garanti set den (så. Der fik jeg vist lige sneget ind, at jeg kommer dér..). Jeg har undret mig over annoncens enormt ung-med-de-unge sprog. Der er virkelig nogen her, der prøver hårdt:

'Skud ud til den her fuldkornsting'

'Totalt episk'

'Deltag i konkurrencen på fjæsen'

Og så billedet af en 'ung, trendy, moderne, edgy' pige. Med runde solbriller og knaldrøde læber. Ren rock'n roll. 

Men hvad satan.. Hun har noget i munden, der må være verdens TØRRESTE snack ever. Det ligner lidt et stykke gammel isolering?

En rugsnack som denne bliver. bare. aldrig. sexet. Selvom jeg er helt med på, at afsenderen prøver vildt. Det er lige før, det har ironisk effekt. Jeg tror bare ikke, det er ironisk tænkt at dømme ud fra, hvad Fuldkorn selv udtaler om kampagnen her.

Tænke tænke. Jeg er i tvivl.
Hvad tror du? Hvad synes du?

Måske er det slet ikke et frækt og kinky udtyk, modellen demonstrerer. Hvis du kigger efter, kan du godt se, hun har det lidt anstrengt med den der 'fuldkornsting'.

Måske er det slet ikke et frækt og kinky udtyk, modellen demonstrerer. Hvis du kigger efter, kan du godt se, hun har det lidt anstrengt med den der 'fuldkornsting'.

Nå ja, og det dér nede i hjørnet: Bliv sprød og glad i munden.
Er det ikke det, de allerede siger ovre hos Nørregade Bolcher?

- Du får selvfølgelig lige en af de fire fantastiske film fra Nørregade Bolcher og Lowe Friends her, så kan du selv høre, hvor glad i munden, man bliver af dem:


Yes, så er DF atter ude med en smuk og stilfuld annonce, der gør mig stolt over fædrelandet...

Nå. I det mindste gør det noget andet. Og de gør det 100 %. Det må man give dem.

Hvad ponyen i venstre side laver, vides ikke. Et bud er, at den måber lidt over Dannebrogs-overload.

Hvad ponyen i venstre side laver, vides ikke. Et bud er, at den måber lidt over Dannebrogs-overload.


Og så får du en meget fin idé fra Red Barnet, som annoncerer på Facebook. Det er godt skrevet. Især er det sødt, at man kan 'købe ingenting i forskellige størrelser og prisklasser' på deres hjemmeside. 

Idéen går ud på, at du giver en gave til børn, der har brug for hjælp - istedet for at give en gave til din onkel Knud, som i forvejen har ALT. Ham giver du ingenting, bortset fra et knus og tanken om, at hans 'ingenting' betyder, at et barn får en masse. Så fint og værd at overveje!

12278061_10153580804035091_278546262_n.jpg

Til sidst en lille bannerannonce fra Louis Nielsen. Jeg studsede og grinte lidt, da jeg så den. For det er bare lidt skørt at lave julehjerter med briller i. Og alligevel meget godt blikfang. 
Julehjerterne ser bare så tomme og måbende ud, fordi øjnene er tomme, og 'munden' står på vid gab. Lidt underligt, men ok:

...noget andet sjovt, jeg opdagede på Louis Nielsens hjemmeside er dette look, som åbenbart findes! Hvad hulen er et skildpadde-look? Og skal jeg få lyst til det?

Fluks klikkede jeg på billedet og blev klogere. Her er tale om brillestel med skildpadde-look. Aha! Virkelig sjovt! Og hey, ret effektiv måde at få mig til at klikke videre på. Thumbs up, Louis! 

Det var dét, de mente med skildpadde-look...


Det var dét, de mente med skildpadde-look...

Fredagsguf: Trafikkampagne fra Grey og klassiker fra KiMs

Selvom verden er fuld af godt arbejde, er ugens Fredagsguf på dansk for en gangs skyld.
Og selvom verden er fuld af flotte sikker-trafik kampagner, får du en relativt simpel, animeret én af slagsen fra danske Uncle Grey.

Filmen, du skal se nedenfor, hedder 'Sænk Farten - en lille smule betyder en hel del'.
Kunden er Rådet for Sikker Trafik og kampagnen er fra 2014. Måske du husker den. Jeg blev mindet om den af en ven forleden, og jeg synes også, du skal (gen-)se den. 

Det er især indsigten, der gør, at filmen får ros her. Det er så rigtigt, som noget kan blive. Simpelt men rigtigt.
Hele pointen i kampagnen giver så meget mening, at jeg ikke kan lade være at tænke "JA sgu! Lad os sænke farten. Bare lidt." Og så er der vel tale om effekt.

Det grafiske univers er måske lidt kedeligt - og så alligevel: budskabet går rent ind. Og at gå følelsesporno-vejen og vise rigtige mennesker, der smadrer rigtige biler ville muligvis blive for bombastisk og too much...

Alt i alt en superfin kampagne - bygget på en fantastisk stærk indsigt:

Og så får du en gammel print-klassiker fra KiMs, som du sikkert husker fra MIX-bladene i din ungdom (okay, der var lige én til de yngre læsere..). 

Så fint og flot og sjovt og enkelt. Med ddb Copenhagen, i ryggen:

(Klik på billedet for at forstørre)

Foto fra ddb Copenhagen

Foto fra ddb Copenhagen

Derfor hater bil-elskere på amerikansk modebrand

Det amerikanske modebrand Rag & Bone har begået en kampagnefilm, der spot on har ramt bil-elskere verden over. 

CarBuzz kalder fx filmen for 'blasfemi'. 

Umiddelbart en standard-film. Og dog.
Filmen viser 1 stk. skinny, kvindelig model som poserer iført bare ben, uldfrakke og sur attitude, og en flot bil, der bliver smadret af stor sten. Bum.

Umiddelbart en standardløsning i kampen om opmærksomhed. Men wauw-effekten ligger som bekendt i detaljen:

Den ikoniske Porsche 911
Furoren skyldes, at den Porsche, der optræder i filmen, er den ikoniske 911'er fra 80'erne. Modellen er sjælden, og langt de fleste af hankøn vil give deres højre testikel for netop dén bil. Derfor er filmen så top-hamrende provokerende og går lige i hjertet på kendere.

Havde Rag & Bone (eller deres bureau) ikke haft den mindste indsigt i biler, havde de måske bare valgt den nyeste 911'er, som Porsche bare kunne sprøjte en ny ud af. Men så var omtalen udeblevet.

Rag & Bone's træk er sådan set raffineret nok, hvis man skal se nøgternt på det (selvom det er svært). Prøv selv:

3 studerende skaffer 200 besøgsvenner

"Jeg har ikke så mange at tale med til dagligt, da jeg sjældent får besøg. 
Det kan gøre hverdagen lidt ensom. Det kan være svært at finde venner i virkeligheden, og jeg hørte, at Facebook er fyldt med venskaber, så nu gav jeg det et forsøg."

Sådan skrev 78-årige Poul Jensen i sin 1. (og eneste) statusopdatering på Facebook.
Siden fik han over 450 venner, og en masse danskere skrev til Poul med støtte eller tilbud om venskab.

Men Poul er fiktiv
Poul er skabt af Røde Kors og 3 DMJX-studerende for at sætte fokus på ensomme ældre. 
Dem er der nemlig mange af ifølge Røde Kors.

7100 ældre får hver uge besøg af en besøgsven, men der er stadig over 200 ældre på venteliste til én.

Nogle har 500 venner - andre har ikke én
Det er Andreas Green Johansen, Lea Flodgaard og Peter Conlan, som sammen med Røde Kors står bag gimmicken. 

Målet har været at gøre danskere - hvoraf mange har hundredvis af venner på Facebook - opmærksom på, at der findes mennesker, som ikke engang har én.

Alle, som har skrevet til Poul på Facebook, har fået en besked retur om, at Poul ikke findes, men at behovet for hjælp stadig er der. Samtidig er de blevet henvist til Røde Kors' besøgstjeneste. 

Pouls ærlighed gav gevinst 
Idéen er meget fin og rammer i hjertekulen, bl.a. fordi Pouls statusopdatering var så hudløst ærlig. Og magen til, hvad mange andre ældre tumler med.

Faktisk har den lille case fået ca. 200 danskere til at melde sig til Besøgstjenesten.
Props til bagmændende for dét!

Du kan se Pouls Facebook-profil her (den lukker dog nok ned inden længe)
Og du kan læse om casen hos Røde Kors her eller hos B.T her

Tak til Røde Kors for billedet.

Tak til Røde Kors for billedet.

Fredagsguf: The final rating of Super Bowl ads 2015

Dit Super Bowl-mæthedspunkt er nået. Du har dannet dig et overblik over hypen og fundet dine favoritter.
Set dem et par gange. Delt med dine venner. 

Problemet er, at alle de andre websites dømmekraft er noget juks, når det kommer til rating af årets bedste Super Bowl reklamer. 

Derfor får nu den officielt gældende top 5:
(beklager, hvis art work'et kradser i dine øjne)

TOP-5.jpg

På 1. pladsen finder du spottet for foreningen No More. En organisation, der kæmper mod vold i hjemmet.
NFL sponserede 30 sekunders reklameplads til foreningen. Det er Grey NY, der bureau bag.

Det kan være lidt svært at høre, hvad der bliver sagt, men se evt. filmen et par gange.
Så skal den nok krybe ind under huden på dig:

2. pladsen går til Newcastle Brown Ale. For at gøre noget anderledes. Hatten af for dén (og hatten af for IKKE at benytte sig af hundehvalpe, som en vis konkurrent har for vane..)

På 3. pladsen har vi batterivirksomheden Mophie, som har lavet en utroligt flot og vild film. 
Som altid er kunsten at runde hele molevitten af på en måde, der ikke får det hele til at klaske sammen på et splitsekund. Det mestrer Mophie heldigvis:

4. pladsen går til bilbrandet Dodge. Og det har ikke engang noget at gøre med, at bilen er gudesmuk.
Indsigten og eksekveringen er fin og sød og flot og god, og dét fortjener en plads på listen:  

Og endelig har vi 5. pladsen. Den går til Reebok for en film, der godt nok - som så mange andre træningsfilm - er spækket med flotte billeder af flotte mennesker med svedige kroppe. Det har vi set før.
Men filmen
bygger på en indsigt om, at det sgu er lidt af et freakshow (deraf navnet på filmen), når vi render til cross fit og løfter dæk og slår med hammere og lider og ser ud som om, vi er døden nær.

Hvad er egentlig meningen med galskaben? Godt spørgsmål..
Heldigvis har Reebok svaret:  

Goth gammeldags kærlighed fra Interflora

Bag Interflora ligger en smuk tanke om at huske dem, vi holder af. Sommetider kan en buket blomster gøre hele forskellen. Det, du ikke kan formulere, kan du sige med blomster.

En smuk tanke.

Og netop det smukke er kernen i de nye film fra Interflora. De handler om at vise sin kærlighed til én, man kan lide; det er bare så fandens lettere sagt end gjort. Klassisk.

Du får her de to nyeste film fra Interflora. To film, som Reklamejam mener, hæver sig en smule over det danske reklamelandskab. Filmene er ganske enkelt superflotte og fint og enkelt fortalt.

Det er Brandhouse og Bacon (herunder instruktør Martin Werner), der står bag herlighederne.
Titelsangen er af Louise Alenius, 'Slow Mover'.

Og så får du en enkelt af de tidligere Interflora-film, som også har Brandhouse i ryggen. Af den slags, som spiller på de helt tykke følelser med gamle mennesker og kærlighed (men det virker hver gang):


Godt gået, Brandhouse.

WeLovePeople - gør du? Fin kampagne om at redde liv

WeLovePeople har lavet en fin kampagne for Trygfonden, der handler om at redde liv. Kampagnen opfordrer dig til at tage affære, hvis du kommer ud for, at nogen falder om på gaden.

For selvom du aldrig fik taget det førstehjælpskursus, som til evig tid står på din to do-liste, kan du gøre meget i en kritisk situation. 

Det forklarer de 2 film fra Danmarks mest sympatiske bureau, WeLovePeople, her: 

Vi mennesker er skrøbelige og kan pludseligt falde om. De er fint demonstreret gennem de sarte papfigurer.

Kampagnen skal køre over 5 år, og du kan se mere meget på

Nå ja- og smid da lige en kommentar om, hvad du synes om universet og filmene? 

#Fredagsguf: Biluheld, charity og flyvende fritter

Ugens Fredagsguf er to flotte film og en McD-print.

Ja. Verden er FULD af film, som husker dig på at køre pænt. 
Vi har snart set så mange, at det er lige før, det preller af.

Denne film bygger dog på en indsigt, jeg synes er eminent. Det er så sandt som det kan blive, og jeg tager mig selv i at tænke på den, når jeg kører bil.

Filmen hedder 'Mistakes' og er for New Zealand Transport Agency. 
Bureauet er BBDO New Zealand, og filmen vandt en Guldløve i Cannes i år:

Den næste film er så fin, og jeg er VILD med måden, drengen taler på.
Samtidig er idéen god, og filmen er flot lavet.

Men selvom verden er sød og fin på film, må vi ikke glemme den skinbarlige virkelighed:

Filmen er for Water is Life.  Den er lavet af DDB New York og vandt en Guldløve i Film i Cannes i år:

Og så får du en uforpligtende McD-print af nogle flyvende fritter.

Happy new weekend!

Se flere Cannes løvevindere hos Adweek her

#Fredagsguf: Tudefilm fra Apple og Thai Life Insurance

Apple gør det godt i filmen 'Misunderstood' fra sidste år. Så godt, at Apple netop har vundet en Emmy Awards ved Creative Arts Emmys. Filmen er lavet af TBWA/Media Arts Lab og vandt prisen foran bl.a. et par Superbowl-film. 

Se de andre nominerede film her.  

Og så får du lige seneste film fra Thai Life Insurance fra Ogilvy & Mather Bangkok. Thai Life Insurance er kendt for deres 'det-er-okay-hvis-du-kniber-en-tåre-henover-skrivebordet' film. Filmen er launchet her i august, men har allerede 3,5 millioner views på Youtube.

De andre 2 film for Thai Life Insurance er bestemt heller ikke for tudelige sjæle. Se dem her og her.

#Fredagsguf: Lortereklame.

Denne uges #Fredagsguf er den klammeste printannonce, jeg nogensinde har set. Men McCann Shanghai, som står bag, skal have cadeau for at have ført idéen hele vejen.

Man forestiller sig mangt en projektleder, som er blevet skræmt i processen, og nystrøgede kontaktfolk, som ville ønske, det ikke var en lortereklame, de skulle ud og præsentere for kunden, men noget mere lødigt.

På trods af den ekstremt høje klamhedsfaktor er idéen alligevel gået hele vejen fra skitse til kunde og kan nu findes på Ads of the World

Kleenex-time: Kræftens Bekæmpelse ude med ny film

En ny film for Kræftens Bekæmpelse er netop gået i luften. Filmen er lavet af Hjaltelin Stahl, som vandt budgettet i en pitch. Til lykke til Hjaltelin'erne!

Der er skruet max op for tude-knappen, og klump-i-halsen-faktoren er på sit højeste i denne spritnye film, hvis formål er, at du skal melde dig ind i Kræftens Bekæmpelse. Go go go!

Husk også at besøge kampagnesitet joflerevier.dk.

Fredagsguf: Prisvindende film fra Hjerteforeningen

Hjerteforeningen har lavet en film, som kommunikerer, hvor vigtigt det er at kunne hjertemassage.

Filmen er produceret af Sunrise i samarbejde med Bright Beetle - og den er ret fin, synes jeg. Helt ren og enkel og renset for følelsesporno. 

Og så har filmen netop vundet bronze ved Telly Award i New York. SÅDAN!

(På Hjerteforeningens Youtube-kanal kan du finde mange flere film af samme slags)

Filmen fortæller dig også om app'en 'Red Liv', som du skal hente. Den viser dig bl.a., hvordan du laver hjertemassage.

App'en RED LIV fra Hjerteforeningen

App'en RED LIV fra Hjerteforeningen

På Hjerteforeningen.dk kan du bl.a. lære at give hjertemassage ved at spille et førstehjælps-spil

På Hjerteforeningen.dk kan du bl.a. lære at give hjertemassage ved at spille et førstehjælps-spil

Fagligt begær: Sådan skal du ikke gøre.

HK Ungdom Hovedstaden har nok hørt, at 'sex sælger'. Og har derefter smidt al snilde og originalitet over bord.

De unge HK'ere har sikkert siddet til en fredagsbar og prøvet at lege kreative over en øl. De er kommet i tanke om det evigt gamle sex-trick og tænkt "Ski' være med det. Bare der er bar hud og frække ord. Det virker HVER gang".

Og så er deres tankerække endt ud i det her:

Hvilken slags elevplads hun søger, må vi gisne om. Men hun ligner jo ikke én, der brænder for at komme i lære som tandlæge. Frisør. Eller mediegrafiker. Nok nærmere en elevplads som croquismodel (og så har jeg stadig holdt mig ovre i den pæne ende).

Nå - tilbage til HK'ernes fredagsbar. De har fået drukket flere øl - måske er der også kommet en fernet på bordet, og de unge, kåde HK'ere er blevet 'helt vildt meget' enige om, at 'nøgen-uden-at-være-nøgen'-kampagnen var en knaldgod idé.

Øl kan give farligt gode ideer. Husk det, HK'ere. Husk også, at I ikke  behøver  være kreative. I skal være fagforening. Så kan I veksle fredagsbaren, få pant tilbage og betale et bureau for at lave en holdbar kampagne næste gang.

Øl kan give farligt gode ideer. Husk det, HK'ere. Husk også, at I ikke behøver være kreative. I skal være fagforening. Så kan I veksle fredagsbaren, få pant tilbage og betale et bureau for at lave en holdbar kampagne næste gang.

Jeg er sikker på, HK er bedre til at lege fagforening end til at lege fræk dreng i klassen. For det fungerer jo ikke. HK for fa'en...

Eller hvad (jeg skal jo spørge)? Er det et megafedt trick af HK, som nu i dén grad har fået synlighed og spalteplads i medierne? 

Du kan læse mere om kampagnen på dr.dk lige her.