Den danske parodi på Black Friday

Okay, detail-Danmark. Nu har vi afprøvet Black Friday i en håndfuld år og kan konkludere, at dét er amerikanerne alligevel bedre til. Det er ok med Halloween og Mor og Fars Dag, men amerikaner-ting som babyshower og Black Friday kan vi måske lige sætte på pause. Det ER ikke alt, vi skal tage til os. Babyshower skal vi generelt slappe lidt af med, men det er en anden snak.

Her skal det handle om Black Friday, og det er Reklamejams holdning, at prøveperioden på dét koncept er ovre nu, og det er tid til at gøre status.

Du får et par eksempler på nogle af kongerigets fuldstændigt vanvittigt rasende vilde og voldsomt sindsoprivende slåskamp-indbydende crazy tilbud fra i fredags:

24099029_10155534371690091_446703393_n.jpg

Ovenfor er det tøjbutikken Terminal A, som holdt Black Friday og derfor havde hele 20% på frakker. Vildt nok.

Også Wagner (nedenfor) holdt Black Friday. Her begynder det at lugte lidt bedre af tilbud, men Wagner havde alligevel misforstået noget og spredte sine tilbud ud over hele ugen med navnet 'Black Week'.

Kære Wagner, hold jer bare til konceptet. Hvorfor sprede lidt lalle-rabat ud over mange dage - i stedet for at knalde ÉN stor rabat ud ÉN dag?.. 

23972478_10155534372045091_751256168_n.jpg

Hos Silvan var der ikke helt enighed om, hvorvidt man havde lyst til Black Friday. Så Silvan endte med at holde udsalg med 20% rabat på næsten alle varer...:

FullSizeRender 2.jpg

Hos XL BYG har de heller ikke rigtigt kunnet håndtere fredagen. Her har nogen i stedet fundet på at kalde det 'Sorte fridage' og holde udsalg flere dage i streg. Reklamejam har researchet på tilbuddene, og du er ikke gået glip af det helt vilde hos XL BYG.

Men det mest tåkrummende er, at XL BYG syntes, de har været nødt til at skære humoren ud i pap for os dumme forbrugere: 'Sorte fridage (black friday på dansk)' skriver XL BYG på forsiden af deres avis.
Hold nu op, XL BYG. I skal ikke forklare jeres ordspil.

FullSizeRender.jpg

- Og så ligner det i øvrigt, at selveste månen er på tilbud som restparti hos XL BYG?!...

Skærmbillede 2017-11-26 kl. 11.34.09.png

Også Boozt.com holdt Black Friday (som du ser på meta-teksten ovenfor). 
Endda med de 'Bedste Black Friday Tilbud', som de skrev på Google. Efterfulgt af teksten 'Op til 25% rabat'. 

Der tegner sig et sløjt mønster og i stedet for at give den fuld gas på én gang, sjatpisser de danske butikker over flere dage med små, drypvise tilbud. 

Det understreges meget klart med nedenstående vanvittige tilbud på fransk hotdog (jeg ved desværre ikke, hvem der er afsender).

Det må være en joke?:

Billede venligst lånt fra Peter Metcalfe's Instagram.

Billede venligst lånt fra Peter Metcalfe's Instagram.

Generelt er det som om, detail-Danmark tror, at 25 % rabat er godt. Og 50% rabat er HELT crazy.

Her er heller ingen, som kommer op og slås; damer, som river håret af hinanden, eller dedikerede udsalgstosser, som slår telte op foran butikkerne. Alle de små erhvervsdrivende har anti-black friday-kampagner kørende på Instagram, og mange forbrugere holder sig decideret væk fra forbrugerræset dén dag.

P3 opsummerer det hele ret godt: 

Kære Black Friday. Vi ser os desværre nødsaget til at stoppe samarbejdet hér.