6 reklamefilm du husker for musikken

Musikken i en reklamefilm er præcis ligeså vigtig som remouladen på en fiskefilet-mad.
Men hvor fiskefilet-maden blot kræver en random remoulade, kræver reklamefilmen den helt rigtige og nøje udvalgte musik. Faktisk er musikken nøjagtigt ligeså vigtig for at fortælle historien som billederne og de retoriske greb.

Så til KEA og DMJX: Husk at undervise i musikken, ikk'?

Gad vide, om Volvos Epic Split havde været ligeså stunning akkompagneret af Boten Anna?
Heldigvis fik Enya dén tjans:

Et af de nyeste skud på lækkerhedsmusik-stammen er Volvos film Made by Sweden. Musikken 'Vintersaga' løfter den ellers lidt lange film op - sunget af Amanda Bergman:

Og musik er ikke bare skønt for os, der ser filmen. Det kan også betyde et globalt gennembrud for kunstneren bag - og dét har der været mange eksempler på: 

I 2005 lagde den dengang ukendte José Gonzáles musik til Sony Bravias berømte 'Balls'. 
Det var sådan, han fik sit gennembrud. Faktisk går rygtet, at han helt havde opgivet sin karriere, da Sony hev ham op igen. Sangen passer til filmen, fordi den er flot og giver filmen den helt rigtige storhed - uden at der ligefrem går Enya i den. (Bonusinfo: Gonzáles spiller på Northside til sommer, og du kan købe billet her).

En anden sang, du også kender pga. en reklame, er Feist's '1, 2, 3, 4'. Sangen akkompagnerede nemlig Apple, dengang for 100 år siden, da Ipod Nano kom frem. Før reklamen eksisterede, blev sangen downloadet ca. 2000 gange om ugen. Efterfølgende røg tallet op på 73.000 ugentlige downloads:

Og naturligvis får du Dumb Ways to Die. Gad vide, om budskabet nogensinde var trængt ind, hvis sangen ikke havde siddet lige i skabet som her:

Og for at du ikke har 'Dumb Ways..' på hjernen resten af dagen, får du Tuborgs Julebryg med dens helt egen version af Jingle Bells. Her drejer det sig ikke om, at en ukendt kunstner er røget til tops - det handler i stedet om den magt, en god jingle kan have. Især når musik og fillm spiller sammen til perfektion. Og når man vel og mærke holder insisterende fast i sin jingle, som Tuborg og Wibroe, Duckert & Partners har gjort med Jingle Bells siden '84:

Verden er af FULD af reklamer, hvor halvdelen af succesen skyldes musikken, og jeg har kun vist en nano-brøkdel af dem her.

Hvilke reklamer husker du for deres musikvalg (godt såvel som skidt)?