Hvilken bureau-type er du?

Drømmer du om en plads i den famøse bureaubranche (så du med rette kan bruge hashtagget #osidenkreativeklasse)? Eller er du allerede i branchen, men i tvivl om du sidder på den rigtige hylde? Fortvivl ej. Jeg kortlægger lige de forskellige bureau-typer, så du får et nemt overblik over, hvor du hører til. 

Projektlederen:

Oftest i hunkøn. Hun har stil, er feminin og har ufatteligt meget styr på tingene. For real. Det er omsonst at nævne, at hun altid kommer til tiden. Skrivebordet er ryddet, papirerne ligger i sirlige stakke, og i skuffen har hun en lækker creme og en pose bolsjer, som hun har selvdisciplin til at lade vare i flere uger.

Projektlederen har en proppet kalender med lige dele G&T-dates, briefingmøder og forældresamtaler/hente-bringe-i-sportsklubben-aftaler - og så er hun velklædt. Pænt hår og ditto negle, du ved. Hun ses ofte i sorte jeans eller i noget jersey-haremsbuks-agtigt med en nydelig bluse til + et tørklæde. Sådan ét, som bare er til pynt og bundet i en stor knude foran. I pang eller pastel. 

Projektledere dufter godt og ser altid pæne ud. Selv på tæt hold mandag morgen. Endelig ses hun oftest i bevægelse på bureauet - typisk målrettet på vej tur/retur fra kreativ afdeling. Og så er projektlederen glad for salat, hytteost og brunch søndag.

Projektlederen har falkeblik for dine overspringshandlinger, og hun er trænet i at kigge de kreative over skulderen. 

Projektlederen har falkeblik for dine overspringshandlinger, og hun er trænet i at kigge de kreative over skulderen. 

De kreative:

Her forstås AD'erne og tekstforfatterne. Måske synes AD'eren ikke, at tekstforfatteren er rigtig kreativ. "Det er jo bare noget med Word". Til gengæld synes tekstforfatteren, at tekst altid vil være langt mere kompliceret end at sætte former og farver sammen i Karl Smart-Photoshop.

De kreative elsker, at de er "de kreative". Måske synes den kreative også lidt, at han (det er desværre oftest mænd) endda tilhører den vigtigste del af bureauet. Ja af branchen i det hele taget. Han er så'n lidt kongen af det hele. 'Kreativ' er nemlig danskernes yndlingsord p.t.

Det forventes af den kreative, at han roder på sit bord. Måske kommer lidt for sent. Går i sneakers, kører på dyr cykel, har skæg og bor på Vesterbro. Sidstnævnte er dog så tyk en kliché, at selv ikke Amin Jensen vil kunne hamle op med den. Den er iøvrigt også misvisende. 

- Youngster-udgaven af de kreative (hankøn) er iført tophue, sneaks og flannelskjorte-ish. Der er ikke så meget at diskutere dér. Du kan selv tage ud på mediehøjskolen på Kreativ Kommunikation-linjen og tjekke efter.

OK - måske er  alle  kreative ikke fuldblodshipstere, men de unge krea-knægte er. I hvert fald uden på tøjet. 

OK - måske er alle kreative ikke fuldblodshipstere, men de unge krea-knægte er. I hvert fald uden på tøjet. 

Kontakt/account:

Kontaktfolk har mange bolde i luften OG stadig overskud til at smile til kunderne. 

Kontaktfolk har mange bolde i luften OG stadig overskud til at smile til kunderne. 

Her kommer suits'ene på banen. Lejlighedsvis i hvert fald. De høje støvler. De spidse sko. Tjekket look. Kontaktfolk kan være begge køn ("tvekønnede?" Neeej, du ved, hvad jeg mener), og så er de allesammen udklækket på handelshøjskolen.

Kontaktfolk har desuden det til fælles, at de er gode til smalltalk. På en måde, så du enten føler dig som et ganske særligt menneske i deres selskab - eller på den ustoppelige måde, hvor det kammer over. 

Kan du leve med, at frokosten ikke partout indtages kl. 12 sharp hver dag, men sommetider on the go? Er du cool af natur, strategisk tænkende og kan finde rundt i Excel og sløje Powerpoint-slides til husbehov? "Så er det nok dig, vi leder efter" som man siger. Aka: Så falder du nok ikke helt ved siden af i en kontaktafdeling. 

 

... Har du fundet dig selv nu?